Mesto Humenné chce s Chemesom vybudovať nový priemyselný park

29.10.2008 Humenné

Humenné 29. októbra (TASR) - Mesto Humenné chce v spolupráci s tamojšou akciovou spoločnosťou Chemes revitalizovať časť existujúceho priemyselného parku v spomínanej firme s cieľom vytvoriť nový priemyselný park Humenné Juh.
Zámerom myšlienky je nielen rozvoj regiónu, ale aj podpora zamestnanosti a podnikateľských aktivít. Náklady na vybudovanie nového priemyselného parku, v ktorom má vzniknúť 180 nových pracovných miest, dosiahnu zhruba 315 miliónov Sk (10,46 milióna eur). Najvýznamnejšie položky rozpočtu reprezentujú výrobné haly investorov, prekládka siete elektrického napätia, nákup pozemkov a klimatizácia.
Samospráva už v polovici októbra odovzdala Slovenskej agentúre pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) žiadosť o nenávratný finančný príspevok. V súčasnosti sa vykonáva kontrola a posudzovanie žiadosti.
\"Momentálne prebiehajú rozhovory s 3 potenciálnymi investormi z oblasti textilného priemyslu a stavebníctva, pričom dvaja z nich už podpísali dokumenty o prejavení vôle, \" uviedol dnes pre TASR manažér spoločnosti Milan Macko. Dodal, že možné investície do priemyselného parku Humenné Juh by mali presiahnuť 20 miliónov eur (602,52 milióna Sk).
(1 EUR = 30,1260 SKK)
 

Vyberte región